Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

mars 10, 2008

Finding Neverland

Filed under: Annet — Stikkord: , , , , — zhayena @ 10:58 pm

Det har gått litt over fem år siden jeg begynte på denne sida, og det utenom-spørsmålet jeg tror jeg har fått oftest er “Hvorfor driver du med dette?”

Noen med utgangspunkt i den troen at det er bare ungdommer/ barn som bryr seg med å skape fantasiverdener, andre fordi de ikke helt forstår seg på fantasysjangeren. Og det har også være noen få innom med amerikansk IP og ment jeg burde vende mitt sinn mot Herren og Lyset, og sistnevnte hadde vel allerede gjort seg opp med meningen om hvorfor jeg driver med dette1.

Det handler egentlig om å finne Neverland, Aldrilandet. Å bare ha et sted hvor man selv bestemmer, hvor hver skatt er akkurat hva man ønsker.

Og det handler om å gi litt rom til den delen av meg som en gang i tiden antok at det å være voksen måtte være utrolig kjedelig, så det skulle man aldri bli.

Jeg tror egentlig alle har en indre Peter Pan som har mest lyst til å gjøre noe man brukte å gjøre som barn, men som man har lagt vekk fordi man har blitt voksen.

For meg er dette å skrive små historier, finne opp folk, vesener, språk og kulturer, ting jeg alltid har gjort. For andre er det kanskje gå på epleslang eller hoppe så høyt man bare kan. Et eller annet man føler en indre, sunn barnslig glede over å gjøre.

Å få en liten motvekt til voksenlivets plikter, roller og regler, noe jeg egentlig tror alle har godt av.

Jeg holder på med Zha’vu’Keldi fordi det mitt Neverland, fordi det er dette min indre Peter Pan har lyst til å gjøre. Jeg føler en indre, bekymringsløs ro når jeg sitter og skriver om denne fantasiverdenen, og at andre får noe ut av det jeg legger ut på siden, er en hyggelig bonus.

Hva din indre Peter Pan har lyst til, får du nesten finne ut av selv.

  1. Jeg sliter også endel med å forstå hvorfor det for noen skal være en motsetning i å være kristen og å like fantasysjangeren, men jeg antar det er et amerikansk fenomen, siden jeg aldri har hørt om noe slikt her hjemme []

Powered by WordPress