Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

mai 20, 2008

Om Datter av Vinden

Filed under: Bokkladder — Stikkord: , , , — zhayena @ 7:44 pm

Del 1 av 5 i serien Datter av Vinden

«Datter av Vinden» er det andre bokprosjektet mitt fra Zha’vu’Keldi, og ble opprinnelig påbegynt i påsken 2003, og det ble skrevet en del, rundt 70 sider, det året. Men så kom skrivesperre og siden banket Livet på døra, og hele prosjektet ble bare liggende der.

Så jeg fikk egentlig ikke sett så mye mer på det før i fjor sommer (2007), og fant ut at folk egentlig ikke ble helt slik jeg hadde i hodet at de skulle være, så vi startet ‘forfra’. Så det som blir lagt ut her er kladd nummer 2.

Postene er passordbeskyttet fordi jeg ikke ønsker å få dem indeksert i diverse søkemotorer. Passordet er “YenaZha“.

Litt om handlingen

Handlingen i boka er lagt til NordvestlandeneNordkontinentet ca. 500 år før «vår» tid1, dvs. den tiden stoffet fra resten av nettsida er hentet fra, så hvis det skulle dukke opp folk og vesener som du kan lese et annet sted på siden ikke finnes, så er ikke dette feil.

Og det vil da være en mulighet til å gå litt mer i dybden på hva som ellers blir presentert på siden her, men det blir da i øyet som ser, og ikke generelt.

Forøvrig ligger det et og annet hint på resten av siden hva historien vil fortelle.

Bakgrunn

Bakgrunnen til bokprosjektet er rett og slett rollespillnotater. Jeg hadde skrevet notater til hele livet til en av NPC‘ene, og så at dette var egentlig en historie som kunne skrives ned og fortelles.

Nesten alle personene i historien er også hentet fra rollespillet, selv om de kanskje ikke blir akkurat slik spillerne hadde tenkt de skulle være.

Forøvrig er Hekselovene hentet fra samme notatsamling.

Og ellers..

Hver del er åpne for kommentarer, så hvis du skulle finne noe ekstremt rart av skriving; ordfeil, et/ ett osv. så er det bare å si i fra. Generelle tilbakemeldinger kan du hive inn her.

Det er også greit å merke seg at når ting blir lagt ut på web, så blir det mellomrom mellom avsnittene mens det på ark er bare et vanlig avsnitt. Så jeg har brukt * der det er “stort” mellomrom i den originale teksten.

Det er også greit å vite at jeg ikke kommer til å oppdatere de tekstene som blir lagt ut her, dette er den rå kladden, men kommer til å ta med meg de innspillene jeg får.

Jeg har også valgt å skrive korte tekster – scene for scene – som da skal syes sammen, og kanskje blir de ikke akkurat den rekkefølgen som blir lagt ut her.

Og det vil også gå litt i rykk og napp dette, det er mest trolig at jeg skriver når jeg har helt fri og har tid til å skrive litt lengre og mer om gangen.

Men jeg har skrevet slutten på boka, det var vel det første jeg gjorde omtrent. Så da er det utfordringen å komme seg dit.

Forøvrig har prosjektet en egen RSS feed, hvis du kun vil følge med på sporadiske oppdateringer.

  1. rundt år 995 i Skyggenes Andre Alder []

Powered by WordPress