Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

Drageordenen

Drageordenen har både munker og prester. Deres merke er en drage som biter seg i halen. Denne er enten rød, gull- eller sølvfarget, alt etter hvor høy rang munken har. Sølv er høyest rang, mens rød er lavest. Og deres leder har også tittel “Sølvdrage”.

Drageordenen bærer røde munkekutter, og blir derfor omtalt som ‘rødmunker’ på folkemunne. Blant dem selv og andre ordner er de Dragetjenere.

Drageordenen ble grunnlagt i år 173 i Solen 2. Alder av en mann som kalte seg selv Ad’Dycos, Dragesønnen. Dette gjør ordenen til å være nesten 7000 år gammel.

Drageordenens hovedsete finner man i Ba’Illchu som ligger en dagsreise nord for Turchis hovedstad Wirchi. Ba’Illchu er en by hvor alle innbyggerne består av Drageordenen og Dragekvinnene. Byen ligger ved foten av Nu’ye’Uxdi, Gudenes Fjell. Her bor den påstått eldste dragen i Verden, Røddragen Estragon og hans datter, Timian.

Drageordenen er mest kjent for sin storhet innen Våpenkunst, og mange av dem er bedre trent enn de beste soldater i vanlige hærer. De eneste som overgår dem i dette er Dragekvinnenes Krigere.

Men de holder også på med magi, og da særlig innenfor elementene ild, luft, jord og lys som er dragenes hovedelementer. Drageordenes prester er også meget skriftlærde og blir ofte brukt som lærere og rådgivere også utenfor ordenen.

Drageordenens utbredelse er som Måneordenens, de finnes overalt siden det også bor drager i de fleste land i Verden.

Drageordenen har en hellig bok ved navn Dycos’vu’Irilf, Dragens Bok. Denne skal ha blitt skrevet at grunnleggeren Ad’Dycos, og skal være en direkte avskrift av den legendariske Zha’vu’Irilf, Kraftens Bok.
Dragens Bok har blitt skrevet av flere ganger, og også oversatt til Turchisk da mange av de nåtidens munkene ikke kan Zvagah, som den originale skriften var skrevet på.

Den originale Dragens Bok står på utstilling i Drageordenens festhall i Ba’Illchu.

Drageordenen tror at alle drager er guder og utsendinger fra Kraften. De tilber disse ved å gi dem gaver, gjerne av edle stener og metaller. Men også husdyr er et vanlig gudeoffer.

De omtaler også dragene kun som ‘guder’, og når de snakker om ‘demoner’, så er det alvene de mener. I følge deres lære har alvene skylden for alt vondt som har skjedd menneskene gjennom historien.

Powered by WordPress