Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

Kraftens Barn

Kraftens Barns symbolKraftens Barn er en preste- og munkeorden. De bærer sorte kapper, med deres merke brodert på ryggen. Dette er en lilla disk med ett hvitt kors på, som visstnok skal være et eldgammelt symbol for mennesket.

Deres navn på Zvagah er Zha’si‘Dreny, som rett og slett er ett ordspill på Zha’vu‘Dreny som også betyr Kraftens Barn, men som også betyr “menneske”.

Navnet blir ikke lenger brukt, da Kraftens Barn anser Zvagah som Ondskapens språk. Det eneste ordet de bruker er Zha, som de kaller Kraftens Navn, og ordet er hellig for dem.

På folkemunne blir Kraftens Barn gjerne omtalt som “svartmunker”, men blant sine egne og andre religiøse ordner blir de kalt for “Barna”.

Kraftens Barn er en av de eldste ordenene i Verden, og ble grunnlagt i slutten av Nattens andre Alder av en mann ved navn Norwien. Navnet betyr Den Evige, og det sies at denne mannen fortsatt er deres øverste Leder, nå 11 000 år senere.

Deres hovedsete ligger like øst for TurSikos‘ hovedstad Vu’Ba’Ycli. Dette er en enorm borg som huser over 8 000 menn. Her driver de opplæring innen magi og våpenkunst. De holder også på med hesteoppdrett, og deres kullsvarte, høye hesterase er minst like et varemerke for ordenen som deres sorte kapper.

Ellers har Kraftens Barn mange “kolonier” østover og sørover på nord kontinentet. Og også endel sekter på sør kontinentet deler deres trossystem.

Kraftens Barn har mange skrifter som handler om deres historie og deres religiøse tro, hvor den viktigste heter Norwiens Bok. Denne var opprinnelig skrevet på Zvagah, men er nå blitt oversatt til TurSikosansk, som er Kraftens Barns hovedspråk.

Kraftens Barn tror at mennesket står over alle andre vesener og dyr i verden. Aller lavest står alvene og dragene, som de omtaler som demoner. De tror oppriktig at disse tok menneskenes evige liv og styrke, og anser derfor dragene og alvene for onde og ikke til å stole på.

Kraftens Barn bruker derfor en stor del av sin tid til å bekjempe og motarbeide disse og de som måtte følge dem. Det er da særlig Drage- og Måneordenen de er ute etter, og det har vært mange religionskriger mellom disse gjennom årenes løp.

De bruker også mye tid på å lete etter menn og gutter med lilla øyne, da de mener at disse står høyest blant menneskene. De venter også på Det Største Mennesket, som Norwien til sigende har spådd skulle komme og redde menneskene fra alvenes og dragenes vold.

Symbol laget av Firbarion

Powered by WordPress