Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

Vinternatt

Vinternatt faller mellom 45. og 46. Vinterdag og er den viktigste merkedagen på Nordkontinentet. Vinternatt er årets korteste dag og mange steder står Solen aldri opp denne dagen.

I de fleste land markerer også Vinternatt slutten på den gamle året og begynnelsen på det nye, og det er derfor vanlig å være våken til Solen står opp eller til hanen galer på den 46. Vinterdag.

Folk flest bruker kvelden til å oppsummere året som er gått og å planlegge veien videre. Vinternatt er også ansett som svært gunstig for spådomskunst, siden dette er Mørkets og Vannets dag.

For de mennesker som tilhører Dragetroen, slik som Drageordenen, tilbringes natten utendørs med bål, god mat og drikke mens de speider etter Drager som flyr over himmelen. De tror nemlig at Solen ikke vil komme tilbake hvis ikke hennes barn viser seg denne natten.

Det er ingen av Dragetroen som bedriver med spådomskunst, da dette er av Mørket som de skyr. Men det er likevel sagt at mange av troens store kvinner og menn har opplevd sine viktigste profetier akkurat denne natten.

Hos tilhengere av Alvetroen, slik som Måneordenen, så er også Vinternatt viktig da natten er deres viktigste tid på døgnet. På Vinternatt ofrer de gaver til Gudene, og den Øverste Mester vil spå om året som kommer basert på Månens skive.

Fordi tilhengere av Alvetroen søker etter skjult kunnskap og anser Mørket som et av sine hovedelementer, så er Vinternetter hvor Månen er mørk sett på som tegn på et ekstra gunstig år. Det blir likevel sagt at en spådom som kommer fra et menneske, vil kun være en halvsannhet da det bare er Gudene selv som kan se den hele Sannheten.

Powered by WordPress