Zha'vu'Keldi Kraftens Verden

Bakgrunn

Jeg har alltid elsket eventyr, sagn og historier om magi og merkelig vesener. Jeg har også alltid vært glad i å skrive og å bruke fantasien min.

I 1995 leste jeg Ringenes Herre for første gang. Inntil da hadde jeg trodd at fantastisk litteratur, som det heter på godt norsk, bare var for barn og unge. Men Ringenes Herre var en bok som var skrevet for et voksent publikum, og den hadde alle de ting jeg elsket så mye. Den ga meg også ideen om at jeg kunne prøve å skrive noe lignende selv.

Men det skulle likevel gå to år før jeg skrev de første ordene ned på arket. Mulig dette var fordi jeg flere ganger slo ideen fra meg, og mulig fordi jeg ikke hadde helt klart for meg hva jeg skulle skrive om. Men omtrent på denne tiden fant jeg igjen noen tegninger som var laget da jeg var 8 – 9 år. Disse skulle forestille en ond trollmann og hans onde døtre som terroriserte verden. Dette var fra en lek jeg hadde med bestevenninnen min. Og jeg fant ut at denne kunne være ett godt utgangspunkt for en fantasybok.

Jeg fant også igjen dette runealfabetet mitt, som du kan lese om under om språkene, og begynte å lage enkelte ord til det som senere er blitt til Zha’vu’Pagah. I begynnelsen var det mest navn jeg laget med dette alfabetet. Jeg tegnet også kart over de landene jeg ønsket å skrive om. Dette er nå de land som blir kalt Nordvestlandene på Nordkontientet.

Jeg skrev veldig mye i begynnelsen og kladdet vel ut to skrivebøker, og jeg lot meg inspirere av eventyr og sagn, men også av vår egen verden og selvopplevde ting. Men så jeg måtte legge det hele på vent pga skole og jobb.Og da jeg endelig fikk tid til å se på det igjen i høsten 2000, fant jeg ut at jeg måtte skrive om alt sammen. Beskrivelser manglet, og jeg hadde heller ingen god ramme rundt historien, og i det hele tatt, så en ny kladd ble skrevet. Men fordi jeg manglet tilgang til pc så måtte jeg legge det hele på vent enda ett år.

I mens ble jeg hekta på rollespill, og etter hvert kom ideen om å forsøke og sette opp rollespill i fantasiverdenen jeg holdt på å skape. Og det var vel nå den virkelige utviklingen av Zha’vu’Keldi begynte å skje. Jeg hadde f. eks. en munk i boken min, og da måtte han også han en orden han tilhørte. Og hva trodde egentlig denne munken på? Og da var ikke tanken så lang til å finne opp en annen orden som trodde det helt motsatte. Og så er det jo alle de som trodde noe midt i mellom. Jeg måtte på en måte finne ut hva som drev disse menneskene i min verden, og også hvordan ting faktisk var i de land jeg skrev om.
Også utviklingen av språket skjedde nå, da jeg ville at folk faktisk skulle snakke det. Jeg lagde mange forskjellige ord og satte opp gramatikken.

Vi fikk desverre ikke spillt så veldig mye, men jeg fikk uansett litt mer hvordan Zha’vu’Keldi fungerer i praksis. Men nå fikk jeg tilgang til pc og kunne føre inn alt det jeg hadde kladdet. Men så fant Skjebnen ut at det var på tide for meg å få barn, og dermed ble hele prosjektet lagt på hylla igjen.

Det var først høsten 2002 endelig fikk tid og stund til å fortsette med boken. Jeg brukte ofte de notatene jeg hadde gjort i forbindelse med rollespillet og tenkte ofte på å få skrevet alt ordentlig ned. Og snart begynte ideen om å lage en webside om Zha’vu’Keldi å forme seg. Og i januar 2003 dukket den første versjonen av denne websiden opp på nettet. Og jeg må si at dette var meget spennende da jeg ikke hadde noen anelse om hvordan det hele ville bli mottatt. Men etter mange hyggelige hilsener i gjesteboken, føler jeg at dette er verdt å holde på med.

Og når det gjelder boken; Den er igjen lagt på hylla, da jeg fortsatt ikke er fornøyd med de tre hundre sidene jeg allerede har skrevet og er nødt for å skrive om det hele igjen. Og akkurat nå orker jeg ikke å drive mer med dette prosjektet, men jeg har planer om å fullføre den en dag.

Jeg begynte i stedet å skrive på en ny bok fra Zha’vu’Keldi i påsken 2003.

Powered by WordPress